Güvenli İnternet Günü 2024 Afiş Yarışmasında Okulumuz Türkiye Birincisi Oldu.

Güvenli İnternet Günü 2024 Afiş Yarışmasında Okulumuz Türkiye Birincisi Oldu.

14.02.2024 118

Güvenli İnternet Günü 2024 Afiş Yarışması

   Güvenli İnternet Günü 2024 kapsamında, Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği ve Canva Türkiye iş birliği ile ülke geneli afiş yarışması düzenlenerek, öğrencilerimizin interneti daha bilinçli ve sorumlu kullanmalarına katkı sağlamak hedeflenmiştir.

   Öğretmen ve öğrenci kategorilerinde düzenlenen “Güvenli İnternet Günü Afiş Yarışması” kapsamında Yahyaçavuş Ortaokulu olarak öğrenci kategorisinde: 5A sınıfı öğrencilerinden Filiz İkra YAVUZ, 6A sınıf öğrencilerinden Hamza YAKIN, öğretmen kategorisinde okulumuz öğretmenlerinden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ergün DOĞRU yarışmaya katılmışlardır.

   Yapılan yarışmada okulumuz öğretmenlerinden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ergün DOĞRU öğretmen kategorisinde Türkiye birinciliği elde etmiştir. Öğretmenimizi ve katılım sağlayan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

Yarışma sonuç sayfası için tıklayınız...

Yarışmaya Katılan Öğretmen ve Öğrenci Afişlerimiz.

Ergün DOĞRU-Öğretmen KategorisiFiliz İkra YAVUZ-Öğrenci KategorisiHamza YAKIN-Öğrenci Kategorisi




Güvenli İnternet Günü nedir?  

Çocuk ve gençlerin, interneti belirli bir sorumluluk dâhilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internetin yasadışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla 1999 yılında Avrupa Birliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan Güvenli İnternet Programı kapsamında 2004 yılında INSAFE (European Safer Internet Network) ağı kurulmuştur. İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımı çerçevesinde bilinçlendirme faaliyetlerine öncülük etmesi için kurulan INSAFE bugün Avrupa’daki Güvenli İnternet Merkezlerinin koordinasyonunu sağlayan bir ağdır.

INSAFE ağı tarafından her yıl Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana düzenlenmektedir. Güvenli İnternet Günü, “Hep Birlikte Daha İyi Bir İnternete” sloganıyla, dünyada yaklaşık 180 ülkenin katılımıyla Şubat ayında kutlanmaktadır. Ülkemizde 2010 yılında gerçekleştirilmeye başlayan Güvenli İnternet Günü(GİG) etkinlikleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir.