Okulumuzun Teknofest İzmir Gezisi

03.10.2023 133

Teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde yaşıyoruz ve bu gelişmeleri yakından takip etmek, gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmaları için son derece önemli. İşte bu nedenle, okulumuz öğrenci ve öğretmenleri olarak Milli ve Yerli Üretim Teknolojilerinin sergilendiği Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali “Teknofest” Okul Gezisine katıldık.

Okulumuzun düzenlediği bu gezinin amacı öğrencilerimize yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve üretimi konusunda bilgi vermek, gençlerimizin bu alanda ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamak. Ayrıca Teknofest'in sunduğu fırsatları yakından görmelerini ve gelecekteki kariyer hedeflerini şekillendirmelerine yardımcı olmak istiyoruz.

Öğrencilerimiz gezimiz sayesinde neler kazandılar?

Teknofest Sergileri: Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç mühendislerin projelerini sergilediği, geleceğin teknolojilerini tanıttığı bir fırsat. Drone tasarımlarından yapay zeka projelerine kadar birçok ilginç sergiyi gezdik.

Havacılık Gösterileri: Teknofest, havacılık ve uzay alanındaki gelişmeleri vurgulamak için çeşitli gösterilere ev sahipliği yaptı. Yerli ve milli ürünlerle tasarlanan uçaklar ve insansız hava araçları gösterilerini izledik.

Atölye Çalışmaları: Gençlerimiz, mühendislerden ve uzmanlardan eşliğinde atölye çalışmalarına katıldılar. 3D yazıcılar, robotlar ve elektronik devrelerle ilgili temel bilgileri öğrendiler.

Yarışmalar: Teknofest’te, öğrenciler için birçok yarışma düzenledi. Öğrencilerimiz, bu yarışmalardan bazılarına katılarak yeteneklerini test ettiler.

Bu okul gezisi, öğrencilerimizin milli ve yerli üretimin önemini kavramalarına ve geleceğin teknolojilerine ilgi duymalarına yardımcı olacak. Ayrıca, Teknofest'in atmosferi, teknoloji alanında kariyer yapma isteği uyandıracak ve öğrencilerimizin potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağlayacaktır.

Milli ve yerli üretim Teknofest Okul Gezisi, öğrencilerimizin teknolojiye olan ilgisini artırarak, ülkemizin gelecekteki teknoloji liderleri olmalarına katkıda bulunan bir deneyim oldu. Bu gezi, öğrencilerimizin gelecekteki başarılarına öncülük etmesini bekliyoruz.

Bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Okul Müdürümüz Ahmet Oğuz EVRENOS, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Ergün DOĞRU, Türkçe Öğretmenimiz Şadiye İNCE, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Özlem YALÇIN ve Okul Rehber Öğretmenimiz Nevzat BADEM'e teşekkür ediyoruz.

03-10-202303-10-202303-10-202303-10-202303-10-202303-10-202303-10-202303-10-202303-10-202303-10-2023